Un nou eveniment pe tema științelor prenatale: Prenatal Sciences Global Congress 6-9 octombrie 2022

august 27, 2022
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Iată, mai scot și eu capul din viața cu copil, dintre scutece, mârâieli dar și hohote de râs și îmbrățisări sincere. Vin către voi să împărtășesc un nou eveniment ce va avea loc curând în mediul online pe teme de perinatalitate (subiect cu care, poate știi, lucrez de ceva ani deja și despre care citesc și urmăresc cât pot, când pot).

Este vorba de “Prenatal Sciences Global Congress”, ce va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2022, online (și ce mă bucur, că altfel doar visam să particip), prezentat ca având subiecte actuale din domeniul ştiinţelor pre și perinatalităţii, conexiunea om-natură & sustenabilitatea vieţii. Congresul se bucură de participarea a peste 120 de invitaţi speciali (cercetători, profesori universitari, profesionişti din domeniul medical, experţi în domeniul pre-perinatalităţii, avocaţi, activişti). Pe unii dintre aceştia i-am ascultat şi în cadrul International Conference on Perinatal Health – Psychological, Social and Medical Approach 2020, despre care am scris în trecut (vezi articolul aici și pagina de facebook unde am prezentat câteva discursuri), și de la care avem multe învățaminte de luat.

Dintre vorbitori

M-am bucurat să văd, însă, multe nume noi pentru mine dar și participanți români:

  • Liliana Tudose va vorbi despre evoluția femeii în societatea romanească și cum o influențează ca mamă
  • Camelia Chețu revine cu un subiect de interes, ca de fiecare dată: impactul sarcinii asupra mecanismelor defensive
  • Simina Angelescu (care este și co-organizator al conferinței) – prezintă psihologia proaspeților părinți și abordarea terapeutică a relației părinte-copil

Congresul din această toamnă este deschis părinţilor, viitorilor părinţi şi chiar copiilor, cărora le sunt pregătite activităţi speciale. Atât pentru profesionişti, cât şi pentru publicul larg, înscrierile sunt deschise şi se pot realiza accesând linkul de aici . Aș face o precizare legat de înscriere, pentru că eu am întâmpinat ceva dificultăți. Ori opriti pop-up-urile înainte să se deschidă pagina de plată, dacă vă înscrieți de pe desktop, ori încercați direct de pe telefon, unde se pare că este mai ușor. Detalii tehnice, până la urmă organizatorii sunt oameni de știință la bază.

Prenatal Sciences Global Online Congress 2022

Resurse utile pentru specialiști, copii și părinți

Pe site-ul evenimentului găsiți detalii despre prezentările fiecărui vorbitor, dar și resurse prețioase. De-a lungul ultimelor săptămâni au avut loc, în direct, prezentări din cadrul proiectului The days and work of.., unde specialiști din domeniul perinatalității au vorbit despre ei si munca lor. discursurile se regăsesc acum aici și repezintă o sursă de învățare pentru noi toți. Pentru copii (4-14 ani) găsiți trimitere către o aplicație cu povești animate, educative, internaționale despre cum am fost creați. Pentru părinți și viitori părinți exista, de asemenea, o pagină cu câteva resurse utile – merită să aruncați o privire.

Parteneri

“Prenatal Sciences Global Congress” este un eveniment, la care Asociaţia Română de Maternologie este partener principal, fiind promovat de APPPAH (Association for Peenatal and Perinatal Psychology and Health), ISPPM (International Society for Prenatal and Perinatal Psychology and Medicine) şi de alţi parteneri internaţionali.


Citește și:

  1. Cum lucrăm cu gravidele cu istoric de avort spontan? Feedback atelier Camelia Chețu
  2. Mai multe despre limitele copilului tău
  3. Tema părinților pentru acasă în noul an școlar

 

Ți-a plăcut acest articol?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi şi alte materiale interesante despre copii şi părinţi.

Cine e în spatele paginii Părinți în Tandem:

Andreea Gavenea
Mă numesc Andreea Găvenea și mă bucur să îmi fi găsit acel lucru pe care să îl fac pe o perioadă lungă de timp fără senzația că aștept cu nerăbdare să se termine odată săptămâna. Sunt psihoterapeut, lucrez la cabinetul meu de mai bine de 5 ani. Am lucrat mulți ani cu copiii, apoi am găsit o nevoie mai mare în a veni mai degrabă în sprijinul părinților. Pandemia m-a adus mai aproape de adulți, cu fel și fel de provocări ale vieții, oameni minunați care fac eforturi să se cunoască și să se accepte, să se înțeleagă și să descopere că pot relaționa sănătos. Ultimii ani am pus accent pe mămicie, în sensul că am studiat mult și am lucrat cu clienți aflați perioada perinatală - de la concepție până la un an al copilului (infertilitate, pregătire pentru naștere, nașteri traumatice, perioada post-partum și efectele ei asupra părinților și relației de atașament cu copiii). Mă poţi contacta pe mail, la adresa andreea.gavenea@parintitandem.ro.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lasă un comentariu
Barca cu vele, ca viața bogată în iubire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *