Toamna aceasta nu este una obişnuită pentru mine. Este o toamnă plină de planuri, vise şi pregătiri, de oameni și proiecte noi.
Printre activităţile pe care le-am reînceput și despre care îți scriu astăzi sunt cele din cadrul întâlnirilor de joc “murdar” sau “de murdărie” (messy play). Despre importanța acestui tip de joc am mai scris de curând (citeşte aici), aşa că astăzi vin mai degrabă să îţi arăt ce se întâmplă în cadrul unor astfel de întâlniri.
Fie că este vorba de activităţi cu plastilină plină de sclipici şi arome, de făină cu apă sau de dactilopictură, jocul murdar facilitează explorarea şi le permite copiilor să descopere prin intermediul simţurilor, aşa cum este natural să o facă la vârste mici.
Provocarea este, însă, nu doar pentru copii, cât şi pentru părinţi care, cel puţin pentru o oră pe săptămână, sunt încurajaţi să îmbrăţişeze (la propriu şi la figurat) copiii care învaţă prin descoperire şi să ţină cât mai departe de ei şerveţelele cu care de obicei îi curăță pe cei mici.
Dacă ești printre cei care citesc articolul acesta, sunt șanse mari să fii dintre adulții care încurajează astfel de activități, așa că împărtăşeşte și tu din ideile tale de joc de murdărie cu care îţi provoci (sau ai de gând să îţi provoci) copilul acasă, lasând un comentariu mai jos.
Citește și:
All comments (2)
Corina
Foarte interesant Andreea! Chiar mi-ai dat o idee foarte bună si voi experimenta cu Noah :)
ReplyAndreea Găvenea
@Corina
Mă bucur să citesc că vă insipră! Aștept să ne povestești cum e pentru voi să va jucați cu tot felul de texturi. Urmărește pagina […] Read MoreMă bucur să citesc că vă insipră! Aștept să ne povestești cum e pentru voi să va jucați cu tot felul de texturi. Urmărește pagina de Facebook și articolele pentru că am de gând să mai scriu despre ce facem. Read Less
Reply