Ne jucăm cu timpul - spectacol pentru copii la Brașov

martie 10, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

“O să vin ieri la tine!”, “Peste două zile am fost la grădina zoologică..”, “O să dorm doar puţin.. o săptămână!”. Îţi pare confuz? Sunt doar replici pe care le primesc adesea de la copiii care se străduiesc să se familiarizeze cu timpul.

Copiii ajung să folosească cuvinte precum “secunde”, “ore”, “zile” cu mult înainte să cunoască ce înseamnă. Deşi conceptul este greu de înţeles, încă de la 2-3 ani ei folosesc termeni legaţi de timp. Ajung, însă, să stăpânească cu adevărat conceptul în jurul a 8-9 ani. Până atunci, este o joacă de-a… timpul!

Ce poţi să faci, ca părinte, pentru a-i ajuta? Să foloseşti constant cuvintele asociate cu perioade ale zilei, să vorbeşti despre azi, mâine şi poimâine, despre momente ce vin şi momente ce au trecut, în cât mai mulţi termeni, cu exemple concrete.

În doar câteva zile, în ajutorul tău, ca părinte în lupta cu timpul (sau, mai degrabă cu învăţarea copilului tău despre timp), vine la Braşov şi o mult aşteptată piesă de teatru pentru copii. La o joacă de-a timpul te invită împreună cu cei mici, în premieră, FasTracKids Braşov, Teatrul pentru copii MOMOLINO şi Lumea lui MOMO. Este vorba despre lansarea turneului spectacolului “Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul”, pus în scenă după cartea cu acelaşi nume, scrisă de Adina Rosetti şi ilustrată de Cristiana Radu. Dacă sunteţi din Braşov sau sunteţi doar în trecere în zona duminică, 19 martie 2017, aveţi două intervale orare în care puteţi să participaţi cu cei mici la spectacol.

De la organizatori ştim că spectacolul este dedicat tuturor copiilor care îşi pun întrebări despre timp, acelora care vor neapărat să afle „de ce azi e azi şi cum se transformă în mâine“, dacă „a trecut ieri sau urmează să vină“ sau „ce-i aia poimâine şi de ce nu vine mai repede“. Domnul Azi şi bătrâna Doamnă Ieri, Domnişoara Poimâine, Clara, Mama, Vrăjitoarea Niciodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt nerăbdători să crească mai repede.

Mai multe detalii şi bilete găsești AICI.

Distracţie plăcută şi nu uita să exersaţi să vă jucaţi cu timpul!

Ne jucam cu timpul spectacol Brasov

Citește și:

  1. Cum, când și ce le spui copiilor despre divorț
  2. Cum îți înveți copilul să decupeze
  3. 7 replici cu care poți reduce fricile copilului tău

 

Ți-a plăcut acest articol?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi şi alte materiale interesante despre copii şi părinţi.

Cine e în spatele paginii Părinți în Tandem:

Andreea Gavenea
Mă numesc Andreea Găvenea și mă bucur să îmi fi găsit acel lucru pe care să îl fac pe o perioadă lungă de timp fără senzația că aștept cu nerăbdare să se termine odată săptămâna. Sunt psihoterapeut, lucrez la cabinetul meu de mai bine de 5 ani. Am lucrat mulți ani cu copiii, apoi am găsit o nevoie mai mare în a veni mai degrabă în sprijinul părinților. Pandemia m-a adus mai aproape de adulți, cu fel și fel de provocări ale vieții, oameni minunați care fac eforturi să se cunoască și să se accepte, să se înțeleagă și să descopere că pot relaționa sănătos. Ultimii ani am pus accent pe mămicie, în sensul că am studiat mult și am lucrat cu clienți aflați perioada perinatală - de la concepție până la un an al copilului (infertilitate, pregătire pentru naștere, nașteri traumatice, perioada post-partum și efectele ei asupra părinților și relației de atașament cu copiii). Mă poţi contacta pe mail, la adresa andreea.gavenea@parintitandem.ro.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lasă un comentariu
Pierderile prin care trece părintele de adolescentPărinţii care nu se văd de copii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *