Vacanțe de poveste în Țara Buzaielor

ianuarie 17, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Despre faptul că vin adesea în sprijinul părinților organizând activități de dezvoltare personală pentru copiii lor, probabil că știi deja. Ce poate nu știi încă este că am prins drag de un loc cu o magie aparte unde îmi place să revin de fiecare dată pentru a lucra cu cei mici. Iată că am participat pentru a treia oară la vacanțele Timeless Story organizate la Pastel Chalet, în Vama Buzăului (Țara Buzaielor).

dezvoltare personala copii 3

Veți fi vrăjiți iremediabil de frumusețea magnetică a naturii de pe aceste meleaguri spun ei când se prezintă. Și așa a fost pentru mine. În plus, însă, am găsit de fiecare dată câte un grup de copii și de părinți minunați, dornici să exploreze povești, să vorbească despre emoții și să se joace!

dezvoltare personala copii 4

Despre cum ne să ne ascultăm mai bine și despre cum să îi ascultăm pe ceilalți mai atent am vorbit cu cei mici și cu cei mari, deopotrivă, în ultimile vacanțe. Povestea ursului căruia îi este teamă de propria lui peșteră ne-a dat tonul la o mulțime de activități. Am avut parte de stimulare senzorială, folosind esențe tari, zăpadă artificială, jocuri cu parașuta sau vânătoare de comori. Ne-am pus în pielea personajelor din poveste și am exersat, prin jocuri de rol, cum să îl ascultăm cu adevărat pe urs când vrea să ne spună despre problema lui. Am desenat cum ne închipuim noi că ar putea arăta peștera aceasta înfricoșatoare și ne-am gândit cum să o facem să fie mai primitoare pentru urs. Am discutat despre acele momente în care am simțit că nu suntem ascultați, acasă, între copii sau la școală și ne-am gândit cum, poate, la rândul nostru, nu am ascultat cu atenție vreodată. Am vorbit despre emoțiile de bază, despre cum arătăm când le simțim și cum le numim. Nu în ultimul rând, însă, ne-am jucat, ne-am împrietenit și am petrecut clipe de poveste împreună!

dezvoltare personala copii 2

Următoarea experiență Timeless Story se apropie în curând, sub forma unei ultime îmbrățișări a iernii. Mai multe detalii aici.

dezvoltare personala copii 5

Citește și:

  1. Cinci motive pentru care poveștile sunt importante
  2. Coșmarurile copilăriei
  3. Caracteristici ale vârstei de 5 ani

Ți-a plăcut acest articol?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi şi alte materiale interesante despre copii şi părinţi.

Cine e în spatele paginii Părinți în Tandem:

Andreea Gavenea
Mă numesc Andreea Găvenea și mă bucur să îmi fi găsit acel lucru pe care să îl fac pe o perioadă lungă de timp fără senzația că aștept cu nerăbdare să se termine odată săptămâna. Sunt psihoterapeut, lucrez la cabinetul meu de mai bine de 5 ani. Am lucrat mulți ani cu copiii, apoi am găsit o nevoie mai mare în a veni mai degrabă în sprijinul părinților. Pandemia m-a adus mai aproape de adulți, cu fel și fel de provocări ale vieții, oameni minunați care fac eforturi să se cunoască și să se accepte, să se înțeleagă și să descopere că pot relaționa sănătos. Ultimii ani am pus accent pe mămicie, în sensul că am studiat mult și am lucrat cu clienți aflați perioada perinatală - de la concepție până la un an al copilului (infertilitate, pregătire pentru naștere, nașteri traumatice, perioada post-partum și efectele ei asupra părinților și relației de atașament cu copiii). Mă poţi contacta pe mail, la adresa andreea.gavenea@parintitandem.ro.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lasă un comentariu
Cum , când şi ce le spui copiilor despre divorţCum îi vorbești copilului despre acceptarea diferenţelor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *