Încă o vacanță cu povești

iunie 22, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Poate că unul dintre motivele pentru care am ales să lucrez cu metode ale terapiei prin joc şi ale dramaterapiei este faptul că îmi plac poveştile. Cu zâne, cu vrăjitoare, cu spiriduşi, cu animale, cu monştrii sau cu prinţi, toate ne ajută să descoperim ceva despre noi, să învăţăm, să ne găsim calea. Poveştile sunt pentru copii sau adulţi, părinţi sau bunici, femei sau bărbaţi. Sunt pentru oricine pentru că, alese cu chibzuială, fiecare ne şopteşte câte ceva despre noi, despre drumul nostru ca erou. Prin intermediul lor, putem explora lumea sau propriile nevoi într-un mediu sigur, păstrând o distanță față de situațiile reale. Ne identificăm cu personajele, le simțim eforturile sau suferințele, fără să fim noi cei puși la incercare în mod direct. În același timp, însă, învățăm de la personaje experiențele noi, moduri de a face față unor situații limite. Astfel descoperim noi resurse personale ce așteptau să fie văzute.

În acest an, vacanţa de vară e mai specială decât altele pentru cei mici (dar şi pentru părinţii lor). Asta pentru că am pregătit vacanţe de poveste, la propriu şi la figurat. Pentru fiecare tabără de la Pastel Chalet am ales câte o poveste care să îi ajute pe copii să intre într-o lume magică. Poveştile alese vor fi motiv de joacă, de explorat emoţii, de descoperit mediul prin intermediul simţurilor, de lucru în echipă şi câte şi mai câte!

Nu îţi spun mai multe acum pentru că te încurajez să faci parte din experienţele magice din Vama Buzăului. Pot doar să îţi divulg că TOT ce se întâmplă acolo te ajută să intri într-un tărâm de basm, să te rupi de rutinele zilnice, să te bucuri de familie şi de natură!

Să îţi zic totuşi? Bine, fie… Pentru săptămâna viitoare, te las cu imaginea uneia dintre poveştile tare dragi mie, Room on the Broom (Camera de pe matură). Este o poveste ritmată (dacă o citeşti în engleză), de la Julia Donaldson, în care vrăjitoarea şi pisica ei zboară deasupra pădurii în căutarea pălăriei de vrăjitoare pierdute. Pe măsură ce călătoresc, întâlnesc multe animale care sunt drăguţe să li se alăture. Există prea mulţi prieteni? Câte animale încap pe o matură? Cum au reuşit să lucreze în echipa animalele? Ce emoţii am resimţit de-a lungul poveştii? Ce este diferit la vrăjitoarea din poveste? Suntem noi diferiţi? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le voi ridica celor mici, desigur, împreună cu alte activităţi surpriză.

Te aştept la Pastel Chalet, împreună cu o echipă minunată, în vacanţa Timeless Story – Hello summer, între 26 şi 30 iunie 2017 (mai multe detalii găsești aici)!

Citește și:

  1. Despre monștri (sau temerile copiilor în funcție de vârstă)
  2. Jurnalul care îți aduce împlinire
  3. Importanța auto-controlului la copii

Ți-a plăcut acest articol?

Înscrie-te la newsletter pentru a primi şi alte materiale interesante despre copii şi părinţi.

Cine e în spatele paginii Părinți în Tandem:

Andreea Gavenea
Mă numesc Andreea Găvenea și mă bucur să îmi fi găsit acel lucru pe care să îl fac pe o perioadă lungă de timp fără senzația că aștept cu nerăbdare să se termine odată săptămâna. Sunt psihoterapeut, lucrez la cabinetul meu de mai bine de 5 ani. Am lucrat mulți ani cu copiii, apoi am găsit o nevoie mai mare în a veni mai degrabă în sprijinul părinților. Pandemia m-a adus mai aproape de adulți, cu fel și fel de provocări ale vieții, oameni minunați care fac eforturi să se cunoască și să se accepte, să se înțeleagă și să descopere că pot relaționa sănătos. Ultimii ani am pus accent pe mămicie, în sensul că am studiat mult și am lucrat cu clienți aflați perioada perinatală - de la concepție până la un an al copilului (infertilitate, pregătire pentru naștere, nașteri traumatice, perioada post-partum și efectele ei asupra părinților și relației de atașament cu copiii). Mă poţi contacta pe mail, la adresa andreea.gavenea@parintitandem.ro.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lasă un comentariu
Când tehnologia ia locul activităţilor sportiveTema părinților pentru acasă în noul an școlar
All comments (1)
  • […] Dupa fiecare editie de poveste, Anda ne lasa o marturie detaliata a atelierelor sustinute de ea, chiar pe blogul ei, Parinti in tandem. Pentru […] Read More[…] Dupa fiecare editie de poveste, Anda ne lasa o marturie detaliata a atelierelor sustinute de ea, chiar pe blogul ei, Parinti in tandem. Pentru cei interesati sa afle mai multe despre rolul educativ al jocurilor si atelierelor sustinute de ea, pot citi mai multe aici. […] Read Less

    Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *